ביטוח נסיעות לחו"ל-חשוב-לדעת

מה זה ביטוח נסיעות לחו"ל, האם כדאי לעשות אותו, ומה כדאי לדעת לפני שעושים ואחרי שעושים?

ובכן, נתחיל מהבסיס. ביטוח נסיעות לחו"ל כולל בעיקרו 2 חלקים: רובד בסיסי וכיסויים נוספים (ניתן לקרוא להם גם הרחבות). הרובד הבסיסי הוא כיסוי החובה (לפחות בחלקו), והמבנה שלו דומה בין חברות שונות המציעות אותו. אם כי, אפשר שיהיה הבדל במחירים לבין הצעותיהן.

מה זה הרובד הבסיסי של ביטוח נסיעות לחו"ל?

כדי לדבר על הרובד הבסיסי של ביטוח נסיעות לחו"ל, נוכל לשאול, מה בעצם הרובד הבסיסי כולל. ובכן, אז ככה:
1. חבות כלפי צד ג', או לחילופין, ביטוח צד ג'. כיסוי שיכול לכסות נזקים לצד שלישי. אם כי יש לבדוק מה הוא מכסה ועל אילו נסיבות חל.
2. ביטוח בריאות רפואי. מדובר בכיסוי שיכול להחזיר כסף או לשלם מראש ולמפרע על הוצאות רפואיות בחו"ל. יכול להיות שימושי שכן ביטוח לאומי לא חל מחוץ לגבולות המדינה ועל כן נחמד שיש כיסוי ביטוחי המכסה את עלויות הטיפול. לשם דוגמה, יש שיגידו שהן יכולות לנוע ממאות שקלים לאלפי, עשרות אלפי ואף מאות אלפים שקלים.
3. איתור חילוץ. שימושי למקרי חילוץ, באם אבד קשר עם המבוטחים ומי מטעמם (או הם עצמם) דורשים איתור וחילוץ. יכול להיות שרלוונטי יותר לטיולי אקסטרים מאשר לטיולי עיר. ניתן לבטלו באם רוצים ולהפחית מעט מעלות הכיסוי. ועם זאת, יש שיגידו שזה לא כזה משנה ברמה הכללית של המחיר. נכון הדבר גם לכיסוי צד ג'. (טיפ למתקדמים: חברות הביטוח לא מחויבות לדבר על זה, על כן ניתן לשאול זאת ולשים על השולחן אם רלוונטי).

מה זה הרחבות עבור ביטוח נסיעות לחו"ל?

כעת כשסקרנו קמעא את גזרת הכיסויים הבסיסיים, הבה נסקור את ההרחבות. בגזרה זו, מדובר בכיסויים שיכולים להיות די מיותרים, עד מאוד חשובים. ניתן להתייעץ עם גורם מקצועי שמכיר אותם, מכיר אותנו, מבין את מטרת הטיול שלנו ויכול להמליץ לנו בהתאם אילו מהם לא רלוונטיים ואלו אכן. ברשימה הבאה נמנה מספר הרחבות פופולריות בתחום ביטוח נסיעות לחו"ל, לרבות:
• ספורט אתגרי או ספורט חורף: מיועד למי שמתכנן לעשות טיולים (סביר שמחוץ לעיר), שיכולים להיחשב (לפחות בעיני חברות הביטוח) כמעין ספורט אתגרי. ניתן לברר עם חברת הביטוח המבטחת מה דעתה על פעילות ספורטיבית מתוכננת כדי לבדוק אם מבחינתה מדובר בספורט אתגרי או ספורט חורף ואם הכיסוי כולל את זה. אכן, ישנן חברות שיכולות להחשיב אפילו רכיבה על אופניים כספורט אתגרי. ברשימה הכללית ניתן לציין גם פארק חבלים, מגלשות הרים, שייט בסירה, אומגות וכו'. למעשה, יש שיגידו שמומלץ להוסיף סעיף זה גם אם לא היה תכנון לעשות איזשהו ספורט אתגרי. זאת באם יהיה רצון לשוט על סירה או להיכנס לפארק חבלים, מבלי להסס ולחשוב אם יש כיסוי רלוונטי בנידון.
• כיסוי לקיצור או ביטול נסיעה: מדובר על החזר כספי שניתן לדרוש באם הנסיעה בוטלה או קוצרה בהקשרים שונים עקב נסיבות מאושרות, לרבות עניינים רפואיים או משפטיים, גם עבור קרובי משפחה מדרגה ראשונה. לא כולם יודעים שיש כיסוי כזה ועם זאת ניתן לבקשו, ואף לרכושו בהקדם. זאת כי הדבר יאפשר את החלת הביטוח עוד מרגעים מוקדמים, מבלי להוסיף תוספת תשלום על הביטוח. שכן מחירו של הביטוח מוגדר על פי זמן השהות בחול. כך שטרם היציאה לחול הוא לא חל.
• תאונות אישיות: אחת ההרחבות הפופולריות הינן תאונות אישיות, המהוות כיסוי לסכום כסף חד פעמים בנסיבות הפעלת המקרה הביטוחי המאושר (בהתאם לפוליסה), לרבות פציעה או אשפוז (וכן הלאה) בזמן שהות בחו"ל.
• ביטוח כבודה: החזר כספי על אובדן מזוודה או תכולה על פי תנאי הפוליסה.
• ביטוח טלפון, מטען, מחשב נייד: למקרה שביטוח הכבודה לא מכסה את כל אלו (לפחות לא בתנאים הרצויים). ניתן לבדוק עם גורמים מקצועיים מה ביטוח הכבודה מכסה ואם יש טעם להשלימו.
• נסיעה בזמן היריון: באם יש היריון טרם היציאה לדרך.
• החזר השתתפות עצמית ברכב שכור: כיסוי שמכסה את סעיף "השתתפות עצמית" בביטוח רכב שכור. ההקשר הוא, שבהינתן השכרת רכב בחו"ל ורכישת ביטוח רכב עבורו, אפשר שסעיף ההשתתפות העצמית יגיע לסכום מסוים. סכום זה ניתן לבטח כדרך הרבת החזר ההשתתפות העצמית ברכב שכור.
• החמרת מצב רפואי קיים: זאת כדי לכסות מצב רפואי קיים במסגרת הביטוחית.
האם יש טיפים במסגרת התנהלות עם ביטוח נסיעות לחו"ל?
דגשים מסוימים לגבי ביטוח נסיעות לחו"ל:
• ישנה חובה לדווח לחובת הביטוח על המצב הרפואי באופן ישיר ומלא. בכל מקרה, בהינתן הפעלת המקרה הביטוחי, חברת הביטוח יכולה לבדוק באם דווח המקרה, ואם לא דווח יכולה להשתמש בזאת כעילה לאי תשלום.
• יכול מאוד להיות שחברת הביטוח תבקש אישורים רפואיים או דוחות בדיקה, בלאו הכי, טרם אישור הביטוח. כמו במקרה של היריון או מצב רפואי קודם.
בהינתן שנרכש ביטוח נסיעות לחו"ל יש לדעת כיצד להתנהל מולו. ניתן להכין את כל המעורבים בטיול ולעשות איזשהי שיחת הסברה שתבהיר באיזו חברה כולם מבוטחים וכיצד יוצרים קשר עם מוקד החירום של החברה. ניתן להכניס את מספרי מוקד החירום לאנשי הקשר בטלפון, כמו גם לשאת העתק מעמוד תקציר הפוליסה. להלן דגשים מסוימים בהתנהלות אל מול חברת הביטוח:
• יש לבדוק מראש מה יש לאסוף ולהציג בפני חברת הביטוח בעניין תאונה עם רכב או גניבת ציוד. זאת כדי לדעת מה לעשות בהקשר עצמו, במקום לאתר את הגורמים המקצועיים ולשאול אותם מה להביא. בייחוד אם הם לא עובדים.
• יש ליצור קשר עם סוכן הביטוח על מנת להבין כיצד להתנהל מול חברת הביטוח (במידה ונרכש ביטוח נסיעות לחו"ל כדרך סוכן ביטוח).
• סוכן הביטוח יכול להדריך את לקוחותיו איזה מסמכים לאסוף (לרבות דוח משטרתי), על מנת לצייד את לקוחותיו לתביעה מול חברת הביטוח.
• יש לתעד ולהחזיק כל קבלה לגבי כל הוצאה שאולי תתקשר לביטוח. כולל של המלווים, שאולי גם הוצאותיהם יכולות להיות מכוסות, בהתאם לתנאי הפוליסה.
האם ישנה המלצה לרכוש מראש ביטוח נסיעות לחו"ל?
הבא נציע מספר דגשים לניצול מקדים של ביטוח נסיעות לחו"ל. כלהלן:
• רבים מהביטוחים ניתן להפעיל 180 יום לפני מועד הנסיעה. יש שימליצו לרכוש את הביטוח מראש. זה יכול להיות מאוד שימושי כדי לכסות יותר זמן, יותר תקופה, ולקבל החזר עבור קיצור או ביטול נסיעה.
• ישנה המלצה לרכוש מראש את הביטוח, על מנת לסמן על זה "ווי" מבעוד מועד, בייחוד אם יש כוונה ממשית לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל.
• ישנה המלצה לרכוש מראש את הביטוח על מנת לקחת מרחב וזמן להתחיל ולהשוות ולמצוא הצעות משתלמות.
• ניתן לבטל ולקבל החזרה מלא, בהרבה מקרים – על כן זה בסדר לרכוש מראש ואז לבטל.

לסיכומו של דבר,
ביטוח נסיעות לחו"ל הוא כלי די גמיש, ודי ניתן להתאמה אישית. יש להבין מה הוא מציע, מה הוא כולל, ומה יש לעשות על מנת לשחק על פי החוקים. לפרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר.

תוכן עניינים

צרו איתנו קשר ונשמח לעזור
שתפו
שתפו
צרו איתנו קשר ונשמח לעזור

צרו איתנו קשר

בכל נושא, פניה או שאלה, נשמח לעמוד לרשותכם. שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם.